Open Call: New Material Award 2018

De New Material Award daagt kunstenaars en vormgevers uit ontwerpen te presenteren die antwoord geven op de vragen van vandaag en de uitdagingen van morgen. Inzenden kan tot en met 6 mei 2018.

Nieuw materiaal of vernieuwend materiaalgebruik zijn de leidraad voor de New Material Award. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een bedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow met een bedrag van € 5.000 en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.
De prijs is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en het Nieuwe Instituut. Zij zien voor kunstenaars, ontwerpers en architecten een belangrijke rol weggelegd om nieuwe ontwikkelingen in de samenleving in gang te zetten en een antwoord te zoeken voor actuele en urgente vraagstukken.

Dutch Design Week en Salone del Mobile

Een commissie van deskundigen nomineert uit alle inzendingen 16 tot 18 ontwerpen die van 20 tot en met 28 oktober 2018 tentoongesteld worden op tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Tijdens de opening op 20 oktober maakt de jury de twee winnaars bekend. In 2019 zal de New Material Award de genomineerde en winnende ontwerpen tonen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Gerelateerd nieuws item