Nieuwe bestuursleden Fonds Kwadraat

In oktober 2023 verwelkomt Fonds Kwadraat drie nieuwe bestuursleden. Beeldend kunstenaar Gabriel Lester neemt de rol van voorzitter over van fotograaf en filmmaker Ahmet Polat. Gabriel is een veelzijdige, ondernemende kunstenaar die zich niet alleen bezighoudt met het creëren van kunst – van performance en film tot installaties in de openbare ruimte – maar ook zijn kennis en ervaring inzet om het kunstenaarschap te bevorderen. Hij uitte zijn enthousiasme over zijn nieuwe functie: “Ik voel me vereerd en vol ambitie om voorzitter te worden van Fonds Kwadraat. Het is een prachtige taak om andere kunstenaars te helpen bij hun ontwikkeling en het fonds te ondersteunen in het leveren van nog beter werk.

Daarnaast zal Rob van Schaik de functie van penningmeester bekleden, terwijl Sabrina Kamstra toetreedt als algemeen bestuurslid. Rob is een doorgewinterde adviseur met een achtergrond in corporate finance, die al meer dan 30 jaar succesvol opereert in complexe omgevingen. Hij heeft een scherp oog voor de ambities en verwachtingen van alle betrokken partijen en excelleert in het onderhandelen, ontwerpen en implementeren van deals die waarde en synergie creëren. Bovendien heeft hij een uitgebreid internationaal netwerk dat zich uitstrekt over verschillende sectoren en regio’s. Hij deelde zijn motivatie om betrokken te zijn bij bedrijven met een positieve maatschappelijke impact: “De unieke wijze waarop het Fonds Kwadraat ondersteuning biedt aan kunstenaars maakt het bijzonder boeiend om als bestuurslid betrokken te zijn.

Sabrina Kamstra heeft een grote passie voor kunst en cultuur en zal de rol van algemeen bestuurslid vervullen. Ze benadrukte: “Het helpen verwezenlijken van de dromen van kunstenaars en hen meer zichtbaarheid geven, is wat mij motiveert om me in te zetten voor Fonds Kwadraat.” Met haar achtergrond als Hoofd Kunstzaken bij Amsterdam UMC voegt Sabrina waardevolle ervaring toe aan het bestuur van het fonds, wat de gezamenlijke ambitie versterkt om het fonds en de betrokken ondernemende kunstenaars naar een hoger niveau te tillen.

Zowel de directie als het bestuur van Fonds Kwadraat uiten hun diepe dankbaarheid aan Ahmet Polat, Joost Rietvelt en Gervaise Coebergh voor hun kennis, toewijding en enthousiaste inzet gedurende de afgelopen jaren.

V.l.n.r. Sabrina Kamstra, Rob van Schaik en Gabriel Lester.

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item