Doneren

Word lid van onze Geefkring en investeer in kunstenaars

Fonds Kwadraat werd in 1971 opgericht voor en door beeldhouwers, die met een rentevrije lening hun gipsen beelden in brons konden gieten. Nu, bijna vijftig jaar later, verstrekt het fonds nog steeds met succes rentevrije leningen, niet meer alleen aan beeldhouwers, maar aan beeldend kunstenaars van alle disciplines en aan ontwerpers.

Opgericht in de idealistische jaren zeventig is Fonds Kwadraat actueler dan ooit. De overheid trekt zich terug en kunstenaars zoeken naar andere manieren om hun werk te financieren.

Met een rentevrije lening, af te lossen in maandelijkse termijnen in drie jaar, kan een kunstenaar zelf investeren in zijn artistieke praktijk.

Fonds Kwadraat wil kunstenaars ook de komende vijftig jaar ondersteunen met rentevrije financiering. Hier kunt u bij helpen. Uw geld gaat rechtstreeks naar kunstenaars, met als groot voordeel: het raakt nooit op. Het wordt uitgeleend, komt terug en wordt opnieuw uitgeleend. Met uw gift ondersteunt u dus niet één maar vele kunstenaars. Fonds Kwadraat vermenigvuldigt uw gift.

Hier leest u wat de mogelijkheden zijn.

Contactinformatie
Wilt u toetreden tot de Geefkring? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Francine Mendelaar, fmendelaar@fondskwadraat.nl / 06 47 93 48 75.

 

De geefwet biedt belastingvoordeel

Nu ondersteunt Fonds Kwadraat zo’n honderd kunstenaars per jaar. Met meer kapitaal zouden veel meer kunstenaars gebruik kunnen maken van een rentevrije lening. Dat kunt u mogelijk maken. Als lid van de Geefkring ontmoet u beloftevolle kunstenaars en andere kunstliefhebbers tijdens atelierbezoeken en bijzondere bijeenkomsten.

Daarnaast maakt u dankzij de Geefwet aanspraak op een aantrekkelijk belastingvoordeel.

Fonds Kwadraat is door de belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI. De aftrek voordelen van de Geefwet gelden voor alle belastingplichtigen (particulieren en bedrijven) en zijn van toepassing op zowel eenmalige als periodieke schenkingen.

Uw voordeel is het grootst bij een periodieke gift, waarbij u voor tenminste vijf opeenvolgende jaren een gelijke uitkering doet.

Voorbeeld:
Bijdrage van 1.500 euro
Netto kosten gift € 525
Multiplier 125% x € 1.500 = € 1.875
Bij 52% belastingtarief is de aftrek € 975

Voorbeeld:
Bijdrage van 5.000 euro
Netto kosten gift € 1.750
Multiplier 125% x € 5.000 = € 6.250
Bij 52% belastingtarief is de aftrek € 3.250

 

Download de brochure