Steun ons

Word lid van onze Geefkring en investeer in kunstenaars

Fonds Kwadraat werd in 1971 opgericht voor en door beeldhouwers, die met een rentevrije lening hun gipsen beelden in brons konden gieten. Nu, bijna vijftig jaar later, verstrekt het fonds nog steeds met succes rentevrije leningen, niet meer alleen aan beeldhouwers, maar aan beeldend kunstenaars van alle disciplines en aan ontwerpers.

Opgericht in de idealistische jaren zeventig is Fonds Kwadraat actueler dan ooit. De overheid trekt zich terug en kunstenaars zoeken naar andere manieren om hun werk te financieren.

Fonds Kwadraat wil kunstenaars blijven ondersteunen met rentevrije financiering en hier kunt u bij helpen. Uw geld gaat rechtstreeks naar kunstenaars, met als groot voordeel: het raakt nooit op. Het wordt uitgeleend, komt terug en wordt opnieuw uitgeleend. Met uw gift ondersteunt u dus niet één maar vele kunstenaars. Fonds Kwadraat vermenigvuldigt uw gift.

Particulier doneren aan Fonds Kwadraat kan vanaf € 1.500 per jaar (minimaal vijf jaar).

Contactinformatie
Wilt u lid worden van de Geefkring of heeft u vragen? Neem dan contact op met Gili Crouwel, directeur, via gcrouwel@fondskwadraat.nl of 06 2428 6718.

 

Wij bieden u

Fonds Kwadraat is zijn donateurs zeer erkentelijk voor hun steun. Als dank krijgen donateurs van Fonds Kwadraat diverse privileges.

Vanaf € 7.500 (in één keer of gedurende vijf jaar € 1.500 per jaar
– Eén diner per jaar
– Vier atelierbezoeken per jaar
– Onze Donateurs nieuwsbrief.

Een Fonds op Naam, vanaf € 20.000 (in één keer of gedurende vijf jaar € 4.000 per jaar)
– Het hier bovenstaande plus:
– De mogelijkheid uw fonds een naam te geven en te oormerken.

Voorbeeld:
Bijdrage van 7.500 euro
Netto kosten gift € 2.625
Multiplier 125% x € 7.500 = € 9.375
Bij 52% belastingtarief is de aftrek € 4.875