Samenwerking met het Mondriaan Fonds

Fonds Kwadraat werkt sinds 2011 samen met het Mondriaan Fonds, dat binnen Fonds Kwadraat een fonds op naam heeft ingericht speciaal voor beeldend kunstenaars.

Een renteloze lening via Fonds Kwadraat sluit goed aan bij de bijdragen van het Mondriaan Fonds. De lening kan bijvoorbeeld een goede mogelijkheid zijn om een voorfinanciering te doen of de gevraagde eigen bijdrage voor projectaanvragen bij het Mondriaan Fonds te financieren. Bovendien kunnen kunstenaars ook direct na hun afstuderen een lening aanvragen bij het Fonds Kwadraat.

Hoe werkt het?

Kunstenaars die de afgelopen twaalf maanden een bijdrage hebben ontvangen van het Mondriaan Fonds kunnen zonder toetsing door de commissie van Fonds Kwadraat een rentevrije lening afsluiten. De lening kan gebruikt worden als aanvulling op de bijdrage van het Mondriaan Fonds, voor de 10% die het Mondriaan Fonds na afronding van een project uitkeert, voor de aanschaf van apparatuur of voor een nieuw project. Het maximale en rentevrije leenbedrag is 8.000 euro. Kunstenaars kunnen het hele jaar door een aanvraag indienen. De commissie komt vijf keer per jaar bij elkaar.

Kunstenaars die van deze regeling gebruik hebben gemaakt zijn bijvoorbeeld Sanne Vaassen, Ine Lamers en Michael Tedja.

Eigen bijdrage Mondriaan Fonds

Kunstenaars die een aanvraag indienen bij het Mondriaan Fonds kunnen aangeven dat ze de gevraagde eigen bijdrage van ten minste 10 % willen financieren via een renteloze lening. Als de bijdrage van het Mondriaan Fonds is toegekend, ontvangen zij automatisch een overeenkomst voor de lening en aflossing per automatische incasso.

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item

Gerelateerd nieuws item