Sanne Vaassen

Lening € 5.000

Fractals

Sanne Vaassen, Fractals, 2018.

Sanne Vaassen, Fractals, 2018.

Sanne Vaassen verzamelde alle gevallen bladeren van één boom: zo’n 12018 bladeren. Vaassen markeerde, fotografeerde en droogde deze bladeren. In een ruimtelijke installatie met diaprojectors worden de bladeren als losse dia’s op de muren geprojecteerd. Om een volledige representatie van de boom te geven, is er een archief in de ruimte aanwezig met de niet-geprojecteerde bladeren. In deze momentopname van een boom legt Vaassen de tijd vast. De installatie krijgt vorm in samenhang met Het Koetshuis van Buitenplaats Kasteel Wijlre. Het werk gaat een relatie aan met de ruimte en de aangrenzende tuin.

terug naar overzicht

Traces – Buitenplaats kasteel Wijlre

Sanne Vaassen

Het werk Fractals maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Traces’ in Buitenplaats Kasteel Wijlre. Deze tentoonstelling onderzoekt de relatie tussen kunst en natuur met werk van tien hedendaagse kunstenaars. Hun werk is vervlochten met kunstwerken uit de (voormalige) collectie van Jo en Marlies Eijck.

Met werk van: Jean-Marc Bustamante, Alan Butler, Ger van Elk, Anne-Charlotte Finel, Michel François, Noémie Goudal, Martin Healy, Siobhán Hapaska, Tony Matelli, Giuseppe Penone, Diana Scherer, Thomas Trum, Sanne Vaassen, Michael John Whelan.

Traces: 05-07-2018 — 18-11-2018

www.sannevaassen.com