REM Atelier

Lening € 4.758

REM atelier – Growing Plants Indoors

In ‘Growing Plants Indoors’ lijken bananenplanten gevangen te zitten in lichtsculpturen. Wat echter getoond wordt is een fotografische representatie van de exotische kamerplant, zodanig gemodelleerd dat die echt lijkt. Met dit werk speelt REM atelier in op de waarneming van de toeschouwer en wordt er een levensechte ervaring gecreëerd die op een artificiële manier tot stand is gekomen.

De behoefte van de mens om natuur in zijn direct omgeving te hebben reikt tot binnen de muren van de huiskamer. ‘Growing Plants Indoors’ speelt met deze behoefte maar roept tegelijkertijd ook vragen op over de rol van deze passieve toeschouwers binnen het huiselijk domein.

REM atelier gebruikt een rentevrije lening van Fonds Kwadraat om te investeren in de relatief hoge materiaalkosten van ‘Growing Plants Indoors’. Met deze investering kunnen ze een aantal exemplaren maken die getoond zullen worden op verschillende kunstbeurzen, waaronder het Nederlands Paviljoen op de Salone del Mobile.

Door in zichzelf te investeren, draagt REM atelier bij aan de professionalisering en internationalisering van hun praktijk.

terug naar overzicht

Continukrediet

Rem atelier maakt gebruik van het Continu Krediet. Wanneer een kunstenaar, fotograaf of ontwerper een lening van Fonds Kwadraat aflost, kan er gelijk een nieuwe lening worden aangevraagd zonder dat die in één van de vijf commissierondes hoeft te worden beoordeeld. Zo kun je snel aan de slag met een nieuw project.

‘Door de lening van Fonds Kwadraat was het mogelijk in één keer tien lichtbakken te maken, dat heeft een grotere impact dan een enkel sculptuur. Zo hebben we onszelf op de kaart gezet.’

website