Maud van den Beuken

Lening € 4.800

Maud van den Beuken ontving een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds. Alle kunstenaars die in 2018 deze bijdrage ontvingen namen deel aan de door het Mondriaan Fonds georganiseerde tentoonstelling Prospects & Concepts op Art Rotterdam 2020. Maud van den Beuken vroeg een rentevrije lening aan om haar werk, ‘One to One (Mississippi River), op deze tentoonstelling te presenteren.

‘One to One (Mississippi River)’ op Prospects & Concepts 2020. Fotografie: Luuk Smits

www.maudvandenbeuken.nl

terug naar overzicht

‘One to One (Mississippi River)’

Maud van den Beuken onderzoekt het geografische gegeven van de aarde (object) en het volume van de mens op deze aarde (subject). Als een veldwerker meet, scant en definieert zij het landschap en de lucht. Vaak werkt ze samen met wetenschappers.

Van den Beuken raakte gefascineerd door het droog liggen van de belangrijkste rivier van Zuid-India Kaveri en het teveel aan water in de Mississippi in Minnesota in verhouding tot zijn bedding. One to One (Mississippi River) is de rivierbedding van de Mississippi op ware grootte.

‘One to One (Mississippi River)’ op Prospects & Concepts 2020. Fotografie: Luuk Smits.

Samen met een medewerker van een baggerbedrijf vloog Van den Beuken naar de bron van de Mississippi in Minnesota, om deze middels sonar-technologie 3D in te scannen. In Nederland freesde ze de scan uit op ware grootte. Alsof ze de rivier letterlijk heeft opgepakt en meegenomen, om het als een op zichzelf staande vorm te begrijpen.