Margaret Lansink

Lening € 5.000

Fonds Kwadraat ging in gesprek met fine art fotograaf Margaret Lansink, die zowel in Antwerpen als in Amsterdam werkt en woont. Lansink heeft een bachelordiploma behaald aan de PhotoAcademy in Amsterdam, heeft een jaar gestudeerd aan LeMasterklass Parijs en vervolgens aan het Smedsby Atelier in Parijs.

Het werk van Lansink is bekroond met de Grand Prize of Hariban Award 2019 en is genomineerd geweest voor de Gomma Grant 2018. In 2018 werd haar werk geselecteerd voor Fotofilmic18 en het Athens Photofestival, en maakte het deel uit van het Reclaim Photography Festival in Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk. Lansink neemt deel aan tentoonstellingen, residenties en competities in Nederland en in het buitenland. Haar werk is te zien geweest in LA, Parijs, Antwerpen, New York, Tokyo, Kyoto, Tbilisi, Vancouver, Amsterdam, etc. In 2016 ontving ze een artist-in-residence (AIR) bij de Kaunas Gallery in Litouwen en in 2017 bij het Shiro Oni Studio in Japan, beide voor haar doorlopende project ‘The Kindness of One’. In 2019 ontving ze een AIR bij het Benrido Atelier Kyoto vanwege het winnen van de Hariban Award 2019 met haar serie ‘Borders of Nothingness – On the Mend’.

Margaret Lansink kreeg in 2021 een lening voor haar uitgebreide solo expositie van ‘Body Maps’, die te zien was bij Deuss Gallery in Antwerpen en Galerie XII in Los Angeles.

terug naar overzicht

Lees hier het interview met Margaret Lansink.