Lieselot Elzinga

Lening € 5.000

Lieselot Elzinga laat zich als ontwerper inspireren door haar ervaringen als performer en muzikant. Ze gebruikt het podium om maatschappijkritiek te uiten. Ook Elzinga’s modecollecties zijn een directe expressie van haar kijk op de wereld en trekken de manier waarop we mode consumeren in twijfel. De ontwerper produceert haar collecties zoveel mogelijk lokaal en duurzaam.

De ontwerpen van Elzinga tonen sterke silhouetten die spelen met het cliché van vrouwelijkheid: ze zijn zowel sexy als krachtig. De modellen transformeren door hun outfits in performers met elk hun eigen uitstraling. Niet de gelikte, onbereikbare wereld van de catwalk, maar de energie en imperfecties van een live optreden.

Elzinga kreeg veel positieve reacties op haar afstudeerwerk aan de Gerrit Roetveld Academie en ze werd door een agentschap benaderd om haar debuutcollectie te tonen on London Fashion Week 2019. De afstudeercollectie van Elzinga aan de Gerrit Rietveld Academie werd genomineerd voor de GRA Award 2018 in de categorie toegepaste kunst.

 

terug naar overzicht

Volgende toekenning