Julien Thomas

Lening € 1.000

 DordtYard

Tijdens een werkperiode bij DordtYart in Dordrecht onderzoekt Julien Thomas hoe hij ambacht kan terugbrengen in zijn werk. In samenwerking met locale restaurateurs leert hij eeuwenoude technieken om objecten te creëren die het oude en het nieuwe met elkaar verzoenen. Zo maakt hij 3D-prints van antiek en sculpturen die modern laminaat en ouderwetse houtbuig methodes combineren.

Thomas zal de uitkomsten van dit onderzoek presenteren tijden het laatste Open Studios weekend van zijn residency bij Dordtyart.

Julien Thomas, DordtYart research.

Julien Thomas, DordtYart research.

terug naar overzicht

Conversation Balance

Julien Thomas, Conversation Piece, DordtYart

Julien Thomas, Conversation Balance, Installatie DordtYart.

Thomas kreeg eerder een rentevrije lening voor zijn Sandberg afstudeerproject Conversation Balance. Hij heeft dit project naar Dordtyart gebracht om daar een nieuwe relatie aan te gaan met de oude scheepswerf.

Met dit werk nodigt Thomas acteurs, muzikanten en toeschouwers uit interactie aan te gaan met dit ronde, balanszoekende kunstwerk. Rode elastieken die gespannen zijn in en door de constructie van de hal, maken dat de ruimte een grote rol speelt in het zoeken naar de balans. De hal trekt, duwt, biedt tegengewicht en speelt mee.

Thomas zal het werk verder ontwikkelen en uiteindelijk een nieuw object maken voor de tentoonstelling ‘A Balancing Act’ in KAdE Amersfoort.

website Julien Thomas