Anika Mariam Ahmed

Lening € 3.000

Beeldend kunstenaar Anika Mariam Ahmed maakte nieuw werk tijdens een residency bij kunstenaarsinitiatief Kaus Australis in Rotterdam.

Ahmed maakt schilderijen die haar visie op de wereld weerspiegelen. Grappig en kleurrijk, maar met een donker randje of een onheilspellende ondertoon. Vaak zijn haar voorstellingen alledaags – samen eten en drinken, naar het strand of op de bank – maar afgebeeld vanuit een bijzonder perspectief. Jezelf willen zijn en tegelijkertijd bij de groep willen horen zorgt voor zelfbewustzijn, ongemak en stijfheid. Juist in deze sociale situaties is Ahmed op zoek naar de spanningen, onzekerheden en machtsverhoudingen die ons samenzijn bepalen.

Anika Mariam Ahmed, Eve and Adam, 2017, acryl op doek, 160 x 125 cm.

terug naar overzicht
Anika Mariam Ahmed

Anika Mariam Ahmed, Love in time of Visas, 2017, olieverf op doek, 190 x 160 cm.

Kaus Australis Residency

In de zomer van 2017 was Ahmed artist-in-residence by Kaus Australis in Rotterdam. Ahmed heeft deze periode gebruikt om haar ideeën over presentatie van haar werk verder te onderzoeken. Door het ruime atelier bij Kaus Australis was Ahmed in staat grote werken te maken. Met de lening van Fonds Kwadraat investeerde Ahmed in materiaalkosten.

Deze lening is mogelijk gemaakt door Fonds P.T.
Website /
Instagram

Volgende toekenning