Aanvraagrondes 2019 bekend

Ook in 2019 kunnen kunstenaars, ontwerpers, fotografen en kleine instellingen bij Fonds Kwadraat terecht voor een rentevrije leningen.

Sinds 1971 biedt Fonds Kwadraat (voorheen Het Materiaalfonds) kunstenaars financiële steun om nieuw werk te kunnen maken en hun praktijk verder te ontwikkelen. Ook komend jaar zijn er vijf aanvraagrondes waarin je tot 8.000 euro kunt aanvragen om je plannen te verwezenlijken.

Hoe werkt het?

Vraag de lening digitaal aan via onze website. Een commissie beoordeelt de aanvragen op professionaliteit (CV), de kwaliteit van je praktijk en de kwaliteit van het project waarvoor de lening wordt aangevraagd (artistieke kwaliteit, haalbaarheid, financiële verantwoording).

De lening wordt in maximaal drie jaar in maandelijkse termijnen terugbetaald, rentevrij. Sneller aflossen kan altijd.

Partnerregelingen

Fonds Kwadraat werkt samen met het Mondriaan Fonds, CBK Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Kunstenaars en ontwerpers die recent een bijdrage van één van deze fondsen hebben gehad kunnen zonder verdere toetsing extra geld lenen bij Fonds Kwadraat. De lening kan worden gebruikt als aanvulling, of bijvoorbeeld voor de 10%

Deadlines in 2019

  • 13 januari 2019 > 18 januari
  • 17 maart 2019
  • 19 mei 2019
  • 15 september 2019
  • 17 november 2019

 

financiering kunst

Gerelateerd nieuws item