Word donateur

Draag bij aan cultureel ondernemerschap
De bijdragen van onze donateurs zijn onmisbaar om kunstenaars te ondersteunen. Mede dankzij uw steun kunnen er jaarlijks vele kunstenaars gebruik maken van onze rentevrije lening. Hiermee kunnen zij hun kunstpraktijk verder vormgeven en draagt u bij aan culturele ontwikkeling.

 

U kunt op verschillende manieren schenken aan Fonds Kwadraat:

Particuliere donatie

Vanaf € 7.500:

  • Eenmalige schenking of
  • Vanaf € 1.500 per jaar, gedurende 5 jaar vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst

Fonds op Naam

Vanaf € 25.000: 

  • Eenmalige schenking of
  • Vanaf € 5.000 per jaar, gedurende 5 jaar vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst.

 

Naast de voordelen die verbonden zijn aan de Geefkring, bieden wij u de mogelijkheid om het Fonds op Naam een door u gekozen naam als doelstelling te geven. De concrete invulling van deze doelstelling is in overleg. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken. 

Schenkingen

Als donateur ervaart u cultureel ondernemerschap van dichtbij en wordt u lid van de Geefkring van Fonds Kwadraat. U ontvangt vier keer per jaar een exclusieve uitnodiging voor atelierbezoeken, waar kunstenaars die onze financiële steun hebben ontvangen, u een bijzondere blik achter de schermen bieden en verhalen delen over de ontwikkeling van hun kunstpraktijk.

 

Daarnaast nodigen wij u jaarlijks uit voor het Fonds Kwadraat-diner in aanwezigheid van beeldend kunstenaars, fotografen en ontwerpers die ook door ons zijn ondersteund. Zij vertellen met veel plezier meer over hun kunstpraktijk, de impact van hun lening en delen hun toekomstplannen. Zo kunt u kennismaken met getalenteerde kunstenaars, maar ook met andere kunstliefhebbers en verzamelaars.

De Geefkring

Fiscale voordelen

Het schenken aan Fonds Kwadraat biedt fiscale voordelen voor zowel nationale als internationale schenkers. Fonds Kwadraat is een Culturele ANBI: “Algemeen Nut Beogende Instelling”, en daardoor is de Geefwet van toepassing. De bedragen gaan uit van een IB-tarief van 52% en de nog geldende Geefwet, waarbij de schenking 125% aftrekbaar is.

 

Meer informatie over de Geefwet kunt u vinden op de website van de belastingdienst. Download hier de overeenkomst periodieke gift en betalingsvolmacht.

 

Voorbeeld:

Bijdrage van 7.500 euro
Netto kosten gift € 2.625
Multiplier 125% x € 7.500 = € 9.375
Bij 52% belastingtarief is de aftrek € 4.875

Word lid van de Geefkring

Wilt u lid worden van de Geefkring of heeft u vragen?

Neem dan contact op met Gili Crouwel, directeur, via gcrouwel@fondskwadraat.nl of +31 (0)20 6255112

Neem contact met ons op