Financiering beeldende kunst en ontwerp met 0% rente

17-03-2019

Fonds Kwadraat financiert projecten van kunstenaars, ontwerpers, fotografen, collectieven en kleine instellingen met rentevrije leningen.

Je kunt je projectplan eenvoudig indienen via onze website. Dit kan tot zondag 13 januari. Bijvoorbeeld om je eindexamenwerk te financieren, je werk in te lijsten, nieuwe apparatuur aan te schaffen, een publicatie te maken of voor een werkperiode in het buitenland. Ook als je wilt deelnemen aan een beurs in binnen- of buitenland kun je bij Fonds Kwadraat terecht voor financiering.

Hoe werkt het?

Je dient in 7 eenvoudige stappen je projectplan en CV in, en maakt inzichtelijk hoeveel je wilt lenen met een begroting. Zo’n twee weken nadat de aanvraagronde sluit, komt onze commissie bijeen om je plan te toetsen op artistieke kwaliteit en financiële haalbaarheid.

Na goedkeuring teken je een overeenkomst voor een maandelijkse incasso voor maximaal drie jaar. Je betaalt eenmalig 2,5% administratiekosten. Leen je bijvoorbeeld € 1.000, dan stort Fonds Kwadraat € 975 op je rekening. Bij een aflossing in drie jaar betaal je per maand € 27,77 terug.


Samenwerkingen

Fonds Kwadraat werkt samen met verschillende partners waaronder het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CBK Rotterdam. Als je recent een bijdrage hebt ontvangen van één van deze partners hoeft jouw aanvraag misschien niet meer beoordeeld te worden door de commissie van Fonds Kwadraat. Kijk voor de voorwaarden op www.fondskwadraat.nl/partners/

Maandelijks inloopspreekuur

Fonds Kwadraat is altijd bereikbaar per mail of telefoon voor vragen. Je bent ook van harte welkom op ons maandelijks inloopspreekuur, iedere eerste woensdag van de maand.

Waar: Spring House, De Ruijterkade 128, Amsterdam